EGY HÁZASPÁR

Akik a hivatásukat is szeretik

Dr. Kovács Detre

Egyetem

 • Fogorvosi diplomámat 2013-ban szereztem a Szegedi Tudományegyetem fogorvosi karán. Szerencsésnek érzem magam, mert nem csak az oktatás színvonala volt kiváló, a karon megszerzett barátságokat a mai napig ápolom. Hosszabb – rövidebb ideig, több immáron kollégámmal volt szerencsém közös munkahelyen dolgozni, így a folyamatos konzultációk lehetősége ismerős közegben sokat lendített a fejlődésemen

munkahelyek

 • Pályafutásom Budapest egyik kiváló fogászatán indult, ahol több szempontból is megismerhettem a magas minőségű ellátást. Az ott dolgozó tapasztalt orvosok mentorként egyengették az utamat, köszönet többek között Ozsvár Andrea, Polyák Orsolya, Fülöp Papp Márta doktornőnek és Tóth Barnabás doktor úrnak. Kiváló anyagokkal, minden igényt kielégítő eszközparkkal és valódi fogászati lézerekkel szerezhettem tapasztalatot a konzerváló fogászat, protetika és endodontia területén egyaránt.
 • Következő munkahelyemen a külföldi betegellátás területén próbáltam ki magam. Angoltudásom és a váratlan helyzetekben a megoldókészségem fejlődött ugyan, de hamar éreztem, hogy a tempó amit ez a szűkebb fogászati ágazat igényel és a személytelen viszony a külföldről hozzám érkezőkkel nem passzol hozzám. Számomra fontos a pácienseimmel kialakított baráti légkör, akkor érzem komfortosan magam, ha a jó munkára idő is van.
 • 3 évig a Gombosdent csapatát erősítettem, ahol, ahol Dr. Gombos Ádámtól a mikroszkópos fogászat mélységeibe tanulhattam bele. A gyökérkezelés kifejezetten érzékeny terület, sok esetben a szabad szemmel láthatatlan, apró dolgokon múlik a kezelés sikere.
  A doktor úr számos hazai továbbképzést tartott a témával kapcsolatban, én pedig első kézből tanulhattam tőle. Szakmai felkészültsége, vezetői attitűdje és baráti gondviselése példamutató volt számomra.
 • Jelenleg saját rendelésünk mellett a Pure Dental csapatát is erősítem, ahol régi barátokkal és kollégákkal van szerencsém együtt dolgozni. Szakértő tudásukra szájsebészet, fogszabályozás és parodontológia terén is számíthatunk, sok közös esetet szoros együttműködésben sikeresen vittünk végig.

Továbbképzések

 • 2020 – Fogmegtartó direkt eljárások a tej- és maradó fogazatban
 • 2020 – Digitális fogászat
 • 2020 – A napi fogorvosi praxisgyakorlat kérdései
 • 2020 – Teljes fogatlan állcsontra rögzített pótlás négy Dentium implantátumon
 • 2019 – Microworld Kongresszus
 • 2016 – Árkövy Vándorgyűlés – Perspektívák a paro- implantológiábanés a komprehenzív fogászatban
 • 2016 – Kompozit restaurációk moláris régióban (Makó János)
 • 2015 – A teljes borítókorona vállas preparálása, készítésének fogorvosi aspektusai: elméleti és gyakorlati kurzus(Dr. Gerlóczy Pál)
 • 2015 – Biolase iPlus nagyteljesítményű kemény- és lágyszöveti lézer haladó alkalmazásának elmélete és gyakorlata (NaturaDENT, Dr. Fülöp-Papp Márta), Budapest
  2015 – BioLase iLase , EzLase nagyteljesítményű lágyszöveti lézer alkalmazásának elmélete és gyakorlata (NaturaDENT, Dr. Fülöp-Papp Márta), Budapest
Dr. Kovács Detre fogorvos portré

Bár a Gombosdent igazi barátságos munkahely, mégis megfogalmazódott bennem, hogy a tapasztalataimat összeszedve kipróbálom milyen a saját lábamon állni.

Feleségem Vivien dentálhigiénikus, a prevenció fontosságát szeretné elmélyíteni a magyar társadalomban, így adta magát, hogy együtt belevágjunk a saját fogászatunkba.

Számomra a legfontosabb szempontok a páciens egyéni igényeinek figyelembevétele, a kellemes légkör kialakítása és mindenek előtt a nyugodt munkavégzés. 

A slow dentistry fogalma számomra irányadó, hiszen igényes munkát, ami valóban megfelel a szakma elvárásainak csak a megfelelő idő ráfordításával, illetve a gyógyulási idők kivárásával lehet készíteni. Ezen kívül fontosnak tartom a megfelelő tájékoztatást. Szeretem, ha a pácienseim értik a szájukban előforduló problémákat, ismerik azok megoldását, illetve a megfelelő rálátással tudnak választani, amennyiben több opció is rendelkezésre áll.


Kettőnk közös célja pedig, hogy az első találkozások alkalmával pácienseinket elindítsuk azon az úton, ami egészségi állapotuk javulásához vezet, a helyes szájápolási rutintól kezdve egészen a pótlások hosszútávú megőrzéséig 

Fogászati ellátást végző házaspárként a saját praxis gondolata hamar megszületett bennünk, mert úgy éreztük, hogy egymás munkáját kiegészítve szuper csapat lennénk. Dr. Kovács Detrét a tökéletességre való késztetés motiválta, engem pedig az egyre növekvő felismerés, hogy Magyarországon szinte semmilyen kultúrája nincs a prevenciónak. Számomra az egészségmegőrzés és egészségnevelés, a tudatos táplálkozás és kicsit távolabbról ugyan, de a környezetvédelem kéz a kézben járnak.

Kialakítottam a saját preventív programomat, ahol első alkalommal a professzionális, három lépéses fogkőeltávolítás után személyre szabott tanácsadást tartok és javaslatot teszek, mikor lesz indokolt a következő találkozás. A kontroll alkalmával nyomon tudom követni a fogak és az íny egészségét és újra átbeszélni, hol van még gyenge pont az otthoni szájápolásban. Minden találkozásnál kicsit több tudást tudok átadni és nagy örömmel tölt el, amikor látom, a tanácsaim működnek és pácienseim is elégedettek.

Célom, hogy pácienseink szemléletét alakítsam a kezelések alkalmával, hiszen testünk egészsége szorosan összefügg a szájüreg egészségével. A bajt sokkal könnyebb és kevésbé megterhelőbb megelőzni, mint kezelni.
A nulladik lépés nálam kezdődik. 🙂

Kovács Vivien dentálhigiénikus portré

Kovács vivien

Tanulmányok, munkahelyek

 • Asszisztensi tanulmányaimat szülővárosomban Sopronban végeztem, ahol a gyakorlati helyemen állást ajánlottak nekem, így családias környezetben ismerkedhettem a fogászat szépségével, amibe azonnal beleszerettem.
 • Budapestre költözve a város egyik legjobb klinikáján dolgoztam éveken át ahol rengeteget fejlődhettem, mivel a fogászat számos területét megismerhettem, mint például konzerváló fogászat, protetika, endodontia, de a személyes kedvencem a fogszabályozás volt. Kovács Sarolta doktornő lelkes tanításának hála beleláttam ennek szegmensnek a szépségébe és közben a saját fogaimon is megtapasztalhattam a varázslatot. A rendelő a legjobb anyagokkal és berendezésekkel volt felszerelve, így az innovatív technológiák közül a fogászati membránkészítés, lézeres és mikroszkópos kezelések napi rutinnak számítottak.
 • Közben elvégeztem a klinikai fogászati higiénikus képzést és dentálhigiénikusként kezdtem el dolgozni. A professzionális tisztítások mellett a parodontális kezeléseknél és fogfehérítésnél a gyakorlatban is elsajátíthattam a fogászati soft lézer használatát.
 • Saját fogászatunk mellett jelenleg a Pure Dental csapatát is erősítem, ahol a dentálhigiénia mellett Boka Nóra doktornő tanításának köszönhetően a szájsebészetbe is belemélyedhettem.

Továbbképzések

 • 2021 – Tudatos Szájápolás Workshop – Mester Emese
 • 2021 – Prevenciós Kongresszus – Dental world
 • 2018 – Bővített fokozatú sugárvédelmi képzés
 • 2017 – BioLase EzLase nagyteljesítményű lágyszöveti lézer alkalmazásának elmélete és gyakorlata (NaturaDENT, Dr. Fülöp-Papp Márta), Budapest

BEJELENTKEZÉS SZEMÉLYES KONZULTÁCIÓRA ​

Küldd el számunkra az elérhetőségeidet és kolléganőnk hamarosan felveszi veled a kapcsolatot.